Gazze'de İsrail saldırısında hasar gören bina çöktü: 100 kişi enkaz altında

Gazze'de İsrail saldırısında hasar gören bina çöktü: 100 kişi enkaz altında

Gazze Şeridi'nde İsrail'in düzenlediği saldırılarda hasar gören bir binanın çöktüğü bildirildi.

Gazze'de daha önce İsrail güçleri tarafından vurularak hasar gören bir bina çarşamba günü çöktü. En az 14 kişi hayatını kaybederken, aralarında onlarca çocuğun da bulunduğu çok sayıda kişi enkaz altında kaldı.

Gazze Sivil Savunma teşkilatı, Gazze kentinin batısındaki Sina Caddesi'nde bulunan altı katlı konut binasının, sakinleri içeride uyurken aniden çöktüğünü bildirdi.

Binada 10'dan fazla aile yaşıyordu ve aralarında onlarca çocuğun da bulunduğu 100'den fazla kişinin enkaz altında kaldığı tahmin ediliyor. Sivil Savunma ekipleri, beşi çocuk olmak üzere 14 kişinin cansız bedenine ulaştı.

Sivil Savunma Sözcüsü Mahmud Basal, acil durum ekiplerinin enkaz altında kalan insanların çığlıklarını duyabildiğini ve onlara ulaşmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söyledi.

Ancak Basal, kurtarma ekiplerinin enkaz altında kalanlara ulaşabilmek için ağır iş makinelerine ihtiyaç duyduğunu belirtti. Bu ekipmanların büyük bölümü, Gazze'deki soykırım sırasında İsrail tarafından imha edilmesinin ardından artık kullanılamıyor.

Binanın birkaç metre uzağındaki bir çadırda yaşayan 53 yaşındaki yerinden edilmiş Filistinli Talal el Harazin, "çöküşün bir deprem gibi hissedildiğini" söyledi.

Harazin, Middle East Eye'a, "Saat 03.10 sıralarında binanın tamamı çöktü. Binanın yıkılması 10 saniyeden az sürdü" dedi.

Harazin, binada Ebu Ras, Savatri, Adas, Cabari, Acla ve Saada ailelerinin de aralarında bulunduğu 10 ailenin yaşadığını söyledi. En küçük ailede yaklaşık 10 kişi bulunduğunu ve bunların çoğunun kadın ve çocuk olduğunu belirtti.

Harazin, binanın İsrail bombardımanında vurularak hasar gördüğünü ve yaklaşık üç katının daha önce zemine gömüldüğünü söyledi. Ancak ailelerin yaşayacak başka bir yeri yoktu:

"Ne yazık ki çökeceğini bekliyorduk. İnsanlar onları uyarmıştı ama onlar, 'Nerede yaşayabiliriz?' diyordu. Binadan her gün parçalar düşüyordu. Daha dün taşlar düşmüştü ve biz binanın çökebileceğini söylemiştik. Aynı gece de çöktü."

Çöken bina, İsrail saldırılarının yol açtığı hasar nedeniyle Gazze Şeridi genelinde yıkılma riski altında olduğu tahmin edilen yaklaşık 2 bin binadan biriydi. Tehlikeye rağmen bu binaların birçoğunda, başka barınma imkanı kalmayan çok sayıda kişi yaşamayı sürdürüyor.

Kaynak: Mepa News

wp.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.