Gazze'de İsrail'in öldürdüğü Filistinlilerin sayısı 20 bine yaklaştı, kuzeyde çatışmalar şiddetlendi

Gazze'de İsrail'in öldürdüğü Filistinlilerin sayısı 20 bine yaklaştı, kuzeyde çatışmalar şiddetlendi

İsrail güçleriyle Filistinli gruplar arasındaki çatışmalar daha çok Gazze Şeridi kuzeyindeki şehir merkezi etrafında yoğunlaştı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında en az 18.608 kişinin öldüğünü ve 50.594 kişinin yaralandığını belirtti.

İsrail 7 Ekim’den bu yana kuşatma altındaki Gazze Şeridi geneline amansız ve hiçbir hedef gözetmeyen hava, kara ve deniz bombardımanı düzenliyor.

Aralık ayının başında bir hafta süren ateşkesin ardından İsrail güçleri kara harekatını Gazze Şeridi'nin kuzeyinden güneye doğru genişletti ve güneydeki önemli yerleşimlerden olan Han Yunus'a saldırı başlattı.

Ancak İsrail güçleriyle Filistinli gruplar arasındaki çatışmalar daha çok Gazze Şeridi kuzeyindeki şehir merkezi etrafında yoğunlaştı.

İsrail ordusu bir gün içinde 2’si üst düzey  olmak üzere 10 askerin Filistinli gruplar ile devam eden çatışmalarda öldüğünü açıkladı. Bu İsrail’in Gazze işgaline başladığı tarihten bu yana tek bir günde verdiği en fazla kayıp.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.