Gazze'de Nekbe protestoları başladı

Gazze'de Nekbe protestoları başladı

Filistinliler, ABD'nin Kudüs hamlesini protesto için Gazze'de gösteri düzenliyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliği Kudüs'e taşınıyor.

Filistinliler, ABD'nin Kudüs hamlesini protesto etmek için Gazze'de gösterilere başladı.

Gazze'de genel grev ilan edildi

Filistin İslami ve Ulusal Güçleri İzleme Komisyonu, Gazze'de bugün genel grev ilan edildiğini, hükümete bağlı ve özel tüm kurumlarda çalışmaların durdurulduğunu duyurdu.

Hamas'tan katılım çağrısı

Hamas, yaptığı yazılı açıklamada nerede olurlarsa olsunlar Filistinlilerin bulundukları yerde "milyonluk dönüş yürüyüşü"ne katılmaları çağrısında bulundu.

Gazze Şeridi'nde uygulanan ablukanın kaldırılması talebini yineleyen Hamas, Filistin halkının sıkıntılarının sona erdirilmesi, yaptırımların durdurulmasının yanı sıra çocukların yiyeceği, hastaların tedavisi ve eğitimi üzerinden şantaj yapılmamasını istedi.

Hamas, Filistin halkının sabrının tükendiği ve bu sabrın abluka uygulayanlar karşında infilak edebileceği uyarısında bulunarak, ABD tarafından sunulan anlaşmayı mutlak suretle reddettiklerini aktardı.

Hastanelere ek çadırlar kuruldu

Filistin Sağlık Bakanlığı da muhtemel müdahaleler için hastaneler ve tedavi merkezlerinde hazırlıklarını sürdürüyor. Gazze'deki hastanelerin çoğunun avlusunda, çadırlar kurularak ek yataklar yerleştirildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.