Gazze'de nüfusun yarısı Mısır sınırına yığıldı

Gazze'de nüfusun yarısı Mısır sınırına yığıldı

Gazze'de yaşayan yaklaşık 2.5 milyon Filistinlinin yarısının Mısır sınırındaki Refah bölgesine sığındığı bildirildi.

İsrail saldırılarının devam ettiği Gazze Şeridi'nde halkın büyük bir kısmı Mısır sınırındaki Refah bölgesine sığınmış durumda.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nin son raporuna göre Gazze'de yaşayan yaklaşık 2.3 milyon Filistinlinin yaklaşık olarak yarısı şu anda Refah bölgesinde yaşıyor.

Bunların çoğu derme çatma kamplarda ve zor koşullarda hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Savaştan önce Refah bölgesinin toplam nüfusu yaklaşık 270 bin civarındaydı. Bu rakamlara göre savaş sürecinde yaklaşık 1 milyon Gazzeli evlerini terk ederek Refah bölgesine sığınmak zorunda kaldı.

BM raporlarına göre İsrail saldırıları sebebiyle Gazze nüfusunun yaklaşık yüzde 85'i, yani 1.9 milyon kişi evlerini terk etti.

Bölgeye yardım girişi de oldukça kısıtlı durumda ve ihtiyaçları karşılamıyor.

Filistinli halkın Mısır sınırına tehcirinin İsrail tarafından kasıtlı olarak sürdürülen bir politika olduğu vurgulanıyor.

İsrail'in Mısır sınırına yığılan Filistinlileri de saldırılarla hedef alarak Mısır'ın Sina Yarımadası bölgesine gitmeye zorlayabileceğinden endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.