Gazze'de yaralı çocukların uzuvları anestezi olmadan kesiliyor

Gazze'de yaralı çocukların uzuvları anestezi olmadan kesiliyor

Gazze'de İsrail ablukası sebebiyle tıbbi malzemeler tükendiğinden ameliyatlar temel malzemeler olmadan gerçekleştiriliyor.

Gazze Şeridi'nde İsrail saldırıları 21 gündür devam ediyor.

İsrail'in bölgeye insani yardım girişine izin vermemesi sebebiyle hastanelerdeki tıbbi malzemeler de tükenmiş durumda.

Bu sebeple İsrail saldırılarında yaralanan kişilerin ameliyatları da tıbbi dikiş ipi ve anestezi malzemeleri gibi temel ihtiyaçlar olmadan gerçekleştiriliyor.

Gazze'deki Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) koordinatörlerinden Dr. Muhammed Ebu Mugaysib, hastanelerdeki son duruma ilişkin soruları yanıtladı.

Durumun her geçen gün daha da kötü hale geldiğini vurgulayan Dr. Muhammed Ebu Mugaysib, içme suyu gibi temel yaşam ihtiyaçlarını bulmanın bile zorlaştığını kaydetti.

Dr. Muhammed Ebu Mugaysib hastanelerin de imkansızlıklardan ötürü hastane olmaktan çıktığını, sivillerin sığındığı birer sığınak haline geldiğini dile getirdi.

Ebu Mugaysib, İsrail saldırılarında çocukların ve sivillerin öldürüldüğünü vurgularken, hastanelerde yer kalmadığını, ağrı kesici ve anestezi olmadan hastaları ameliyat ettiklerini söyledi. Dr. Ebu Mugaysib, yaralı çocukları anestezi olmadan ampüte edilmek zorunda kaldıklarını belirtti.

İsrail'in saldırılarında şimdiye kadar yaklaşık 3 bin çocuk hayatını kaybetti. Binlerce çocuğun da saldırılarda yaralandığı ve sakat kaldığı belirtiliyor. Yaralılar da Gazze'ye tıbbi malzemelerin girişinin İsrail tarafından engellenmesiyle ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.