Gazze'deki 70 bin yaralıdan yalnızca 800'ü tahliye edilebildi

Gazze'deki 70 bin yaralıdan yalnızca 800'ü tahliye edilebildi

Gazze Şeridi'nde İsrail saldırılarında yaralanan yaklaşık 70 bin sivilden sadece 800'ünün bölgeden tahliye edilebildiği bildirildi.

Gazze'de faaliyet gösteren Filistin Sağlık Bakanlığı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının başladığı 7 Ekim'den bu yana yaklaşık 70 bin yaralıdan sadece 800'ünün tedavi için abluka altındaki Gazze Şeridi'nden tahliye edilebildiğini belirtti.

Bakanlık Sözcüsü Eşref Kudra, Ürdün'de yayın yapan Al-Mamlaka'ya yaptığı açıklamada, yaralıların tedavi için bölge dışına çıkarılma sürecinin yavaş işlediğini belirtti.

Tahliye için bekleyen yaralılardan birçoğunun tahliye edilemeden Gazze içinde can vermesinin muhtemel olduğunu söyleyen Kudra "İsrail'in saldırısının başlangıcından bu yana sadece 800 yaralı tahliye edilebildi. Tahliye edilenlerin 400'ü kanser hastasıydı." ifadelerini kullandı.

Kudra, 10 bini kanser hastası olmak üzere yaklaşık 70 bin kişinin tedavi beklediğini kaydetti.

Gazze Şeridi'nde İsrail saldırıları sebebiyle hastanelerin tamamına yakını hizmet dışı kalmış durumda. Bu sebeple yaralı ve hastalar bölgedeki hastanelerde tedavi edilemiyor.

Saldırılarda şimdiye dek 29 bin 410 kişi hayatını kaybederken en az 69 bin 465 kişi ise yaralandı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.