Gazze'deki bir hastanede 5 prematüre bebeğin cesedi bulundu

Gazze'deki bir hastanede 5 prematüre bebeğin cesedi bulundu

Görüntülerde bebeklerin hastane yataklarında yattığı görülüyor.

Gazze Şeridi'ndeki ateşkes sırasında bombalanan sağlık tesisinden geriye kalanları inceleyen gazeteciler ve yardım görevlilerinin El Nasır Hastanesi'nde 5 prematüre Filistinli bebeğin cesedini bulduğu bildirildi.

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli televizyon kanalı Al-Mashhad'den gazeteciler, İsrail güçlerinin 10 Kasım'da hastaların ve personelin hastaneyi terk etmesini emretmesinin ardından çocuk hastanesinden tahliye edilenler arasında olmayan çocukların çürümekte olan kalıntılarını buldu.

Kanal tarafından yayınlanan ve bağımsız kaynaklarca doğrulanamayan görüntülerde bebeklerin hastane yataklarında yattığı görülüyor.

Hastanenin yöneticisi Mustafa el-Kahlot Euro-Med Human Rights Monitor'e yaptığı açıklamada, ölümlerinden önce Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) de dahil olmak üzere yardım kuruluşlarına beş çocukla ilgili bir çağrı gönderdiğini ancak herhangi bir yanıt alamadığını söyledi.

İnsan hakları grubu, İsrail ordusunun çocukların ölümünden sorumlu tutulması çağrısında bulundu ve hastaneden tahliyelere yardımcı olan ICRC'yi yardım etmemekle suçladı.

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı hava ve kara bombardımanlarında yarısından fazlası kadın ve çocuk olmak üzere 15.000 Filistinlinin hayatını kaybettiği aktarılıyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan bu verilere göre binlerce kişi ise halen İsrail bombardımanlarında yerle bir olan binaların enkazı altında.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.