Gazze'deki İsrail katliamlarını karşı İncirlik Üssü'ne yürüyen kalabalığa müdahale edildi

Gazze'deki İsrail katliamlarını karşı İncirlik Üssü'ne yürüyen kalabalığa müdahale edildi

İsrail'in Gazze'de gerçekleştiği katliamları protesto etmen isteyen göstericilere emniyet güçlerinin müdahalesi sert oldu.

İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğündeki çeşitli sivil toplum kuruluşları, Gazze'de devam eden İsrail katliamları karşısında Adana'daki İncirlik Üssü önünde gerçekleştirmek istedikleri eyleme emniyet güçleri müdahale etti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısına tepki amacıyla gerçekleştirilen eylem için çok sayıda kişi ABD güçlerinin konuşlu bulunduğu Adana'daki İncirlik Üssü yakınlarındaki bölgede toplandı.

Eyleme katılan bazı kişilerin İncirlik Üssü'ne doğru yürümesinin ardından emniyet güçlerinin eyleme müdahale ettiği belirtildi.

Emniyet güçleri eylemcilere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahale sonucu eyleme katılan kadın ve çocukların etkilendiği görüldü. Bazı eylemcilerin müdahaleler sonucu yaralandığı ve bölgeye sevk edilen ambulanslarla alandan uzaklaştırıldığı bildirlidi.

Müdahalenin ardından eylemin sonlandırıldığı belirtildi.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
5 Yorum