Gazze'deki İsrail saldırıları sürerken İran yeni seyir füzelerini tanıttı

Gazze'deki İsrail saldırıları sürerken İran yeni seyir füzelerini tanıttı

İran ordusu Pazar günü devlet televizyonunda yayınlanan bir haberde bir dizi yeni askeri donanımı tanıttı.

Tanıtımda 1.000 kilometre menzile sahip yeni "Talaiyeh" ve "Nasir" isimli seyir füzeleri, "elektronik savaş ve istihbarat yeteneklerine" sahip insansız hava araçları ve keşif ve saldırı amaçlı helikopterler öne çıkarıldı.

 

Gazze'deki İsrail saldırıları devam ederken, İran askeri gücünü ve yetkinliğini göstermeye çalışıyor. Tahran yönetimi aynı zamanda, kendisini uluslararası sularda ticari gemilere yönelik saldırılara katılmak ya da desteklemekle suçlayan Batı ile de yeni bir ihtilaf yaşıyor.

Pentagon, Beyaz Saray'ın İran'ın "Yemen'deki Husilerin Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarının planlanmasında derin bir rol oynadığını" söylemesinden bir gün sonra, İran'dan fırlatılan bir insansız hava aracının Cumartesi günü Hint Okyanusu'nda seyreden bir kimyasal tankeri vurduğunu açıkladı.

İran, Gazze’ye yönelik İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana tırmanan ticari gemilere yönelik saldırılara karıştığı yönündeki tüm iddiaları ısrarla reddediyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum