Gazze'deki İsrail saldırısında El Cezire gazetecisi hayatını kaybetti

Gazze'deki İsrail saldırısında El Cezire gazetecisi hayatını kaybetti

Vail el Dehduh Arap dünyasında pek çok kişi tarafından El Cezire'nin Gazze yayınlarının yüzü olarak tanınıyor.

Katar merkezli El Cezire'nin Gazze büro şefi Vail el Dehduh’un da aralarında bulunduğu iki kişi İsrail insansız hava araçlarının düzenlediği saldırıda yaralandı.

El Dehduh, kameraman Samir Ebu Dakka ile birlikte, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta yerlerinden edilmiş insanların barındığı bir BM okuluna düzenlenen saldırının ardından yaşananları takip ederken İsrail hava araçlarının hedefi oldu.

El Dehduh'un saldırıdan sonra Nasır Hastanesi'nde çekilen görüntülerinde acı çektiği ve kolundaki bir yara için tedavi gördüğü görülüyor.

Dehduh, kameraman arkadaşı Ebu Dakka'nın yarasının daha ciddi olduğunu ancak diğer yaralılarla birlikte olay yerinde mahsur kalarak tıbbi yardım beklediğini söyledi.

Ebu Dakka yaralandıktan bir süre sonra kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

El Dehduh'un eşi, kızı, oğlu ve torunu İsrail'in Ekim ayında Gazze'nin güneyinde sığındıkları bir eve düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybetmişti.

Vail el Dehduh Arap dünyasında pek çok kişi tarafından Al Jazeera'nin Gazze yayınlarının yüzü olarak tanınıyor.

El Cezire'nin İsrail'in Gazze'deki Filistinlilere yönelik amansız saldırılarını canlı olarak yayınlaması, kapatılmasını isteyen birçok İsrailli yetkilinin tepkisini çekiyor.

Kaynak: Mepa News, Middle East Eye

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.