"Gazzeli çocuklar ölmeyi isteyecek duruma geldi"

"Gazzeli çocuklar ölmeyi isteyecek duruma geldi"

Sınır Tanımayan Doktorlar, İsrail saldırıları sebebiyle Gazze'deki çocukların yaşamaktansa ölmeyi temenni eder hale geldiğini ifade etti.

Sınır Tanımayan Doktorlar'ın (MSF) başkanı Perşembe günü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki çocukların son durumuna ilişkin bilgi verdi.

Christopher Lockyear açıklamasında "Bu savaştan sağ kurtulan çocuklar sadece travmatik yaralanmaların görünen yaralarını değil, görünmeyen yaralarını da taşıyacaklar" dedi:

"Tekrarlanan bir yerinden edilme, sürekli korku ve aile üyelerinin gözlerinin önünde kelimenin tam anlamıyla parçalanmasına tanık olma söz konusu. Bu psikolojik yaralar, beş yaşından küçük çocukların bize 'ölmeyi tercih edeceklerini' söylemelerine yol açtı."

Lockyear, acil bir insani ateşkesi engellemek için veto yetkisini defalarca kullanan ABD'yi de eleştirdi:

"Gazze halkının ateşkese ihtiyacı var, mümkün olduğunda değil, şimdi. Geçici bir sükûnet dönemine değil, sürekli bir ateşkese ihtiyaçları var. Bunun dışındaki her şey büyük bir ihmaldir."

ABD, çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana BM Güvenlik Konseyi'nin ateşkese ilişkin kararlarını veto ediyor.

Ateşkesin sağlanamadığı Gazze'de şimdiye dek binlerce çocuk İsrail saldırılarında hayatını kaybetmiş durumda.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum