Gazzeli çocuklara portakal gönderen Mısırlı seyyar satıcının hikayesi

Gazzeli çocuklara portakal gönderen Mısırlı seyyar satıcının hikayesi

"Gazze'ye giden yardım kamyonları gördüğümde kendimi kontrol edemedim. İnsani bir duygu ve acı hissettim. Portakalları fırlatmaktan kendimi alamadım."

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde insani kriz derinleşirken, Mısır'dan Gazze'ye gönderilen yardım kamyonlarının videolarında geçtiğimiz gün farklı bir ayrıntı dikkatleri çekti.

Bölgeden paylaşılan videoda, Mısırlı bir seyyar satıcı, yardım götüren kamyonların içerisine, sattığı portakallardan atmaya çalışırken görüntülendi.

Seyyar satıcı, kamyonlar bölgeden geçene kadar, yapabildiği kadar çok sayıda portakalı kamyonların içerisine attı.

Video sosyal medyada gündem oldu.

İsminin Rabi Hasan Muhammed Ahmed olduğu öğrenilen seyyar satıcıya bir süre sonra Mısır basını ulaştı.

Rabi Hasan "Bunu tamamen insanlığımdan yaptım, çünkü Gazze'deki ölüm ve yıkımı gördükçe yüreğim parçalanıyordu." dedi.

Hasan, "Gazze'ye giden yardım kamyonları gördüğümde kendimi kontrol edemedim. İnsani bir duygu ve acı hissettim. Portakalları fırlatmaktan kendimi alamadım. Kamyon şoförlerine bu meyveleri Gazze'deki çocuklara götürmelerini söyledim." şeklinde konuştu. Hasan "Daha fazlasını yapmak isterdim ama elimden başka bir şey gelmiyor." ifadelerini kullandı.

Hayırseverler, Rabi Hasan'a dükkan açmayı ve kendisini hacca göndermeyi taahhüt ettiler.

Kendisini "Allah'ın fakir bir kulu" olarak tanıtan Hasan, düzgün bir eğitim almadığını, sosyal medyayı kullanmayı bilmediğini, bu sebeple hakkında yapılan yorumları görmediğini dile getirdi. Kendisi hakkındaki olumlu yorumlardan bahsedilmesinin ardından Rabi Hasan, bu yorumları yapan sosyal medya kullanıcılarına teşekkür etti.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum