Gazzelilerin ateşkes umudu yok

Gazzelilerin ateşkes umudu yok

İsrail'in saldırılarının sürdüğü Gazze'de halkın ateşkese varılması yönündeki umutları tükeniyor.

İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına 6 aydır devam ediyor.

Gazze'de 33 bini aşkın kişi saldırılarda hayatını kaybetmiş durumda.

Saldırılara son verilmesi için yürütülen ateşkes görüşmelerinde ise herhangi bir mesafe alınabilmiş değil.

İsrail katliamı sürerken Gazze'deki halkın ateşkes umutları da tükeniyor.

Gazze'nin güneyindeki Refah'ta bulunan Al Jazeera muhabiri Hani Mahmoud, "Buradaki herkes iyimserlik konusunda çok temkinli. Geçtiğimiz birkaç ay boyunca olası bir anlaşmaya varılacağına dair konuşmalar yapıldı ancak insanlar korkunç bir şekilde hayal kırıklığına uğradı." ifadelerini kullandı.

Mahmoud'a göre bölge halkı "öyle bir noktada ki, sahada durumu iyileştirecek pratik adımlar atılacağına dair somut bir açıklama yapılmadığı sürece, bir heyetin Kahire'ye, Doha'ya ya da herhangi bir yere gitmesini pek umursamıyorlar."

Hani Mahmoud bölgedeki durumu anlatmayı şu sözlerle sürdürdü:

"Pek çok insan duruma şöyle bakıyor: Bir yandan olası bir anlaşmadan, yardımların artırılmasından söz ediliyor. Ama aynı zamanda rekor sayıda insanın öldüğü, büyük bir yıkımın yaşandığı bir ortamla karşı karşıyayız.

İnsanlar, iyi bir ateşkes anlaşmasına varılamaması nedeniyle birçok kez hayal kırıklığına uğradıktan sonra tepkilerinde çok dikkatli davranıyorlar."

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.