Gazze'nin dış dünya ile bağlantısı kesildi

Gazze'nin dış dünya ile bağlantısı kesildi

İsrail saldırısı altında olan Gazze Şeridi'nin dış dünya ile olan bağlantısı bir kez daha kesildi.

Filistinli iletişim şirketi Paltel Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde telekomünikasyon hizmetlerinin onarıldıktan sonra yeniden kesintiye uğradığını belirtti.

Paltel'in açıklamasında, "Daha önce bağlantısı sağlanan ana hatların tekrar kesilmesi nedeniyle Gazze Şeridi ile iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen kesintiye uğradığını üzülerek bildirmek isteriz" denildi.

Paltel yetkilileri, Gazze'deki mobil ve telefon hizmetlerinin "İsrail tarafından gelen ana fiber bağlantıların kapatılması nedeniyle" kesildiğini belirtti.

Kasım ayı başlarında Paltel hizmetleri yakıt sıkıntısı nedeniyle kesilmiş, ancak daha sonra UNRWA aracılığıyla sınırlı miktarda yakıt girişinin ardından hizmetler Gazze Şeridi'nde kısmen yeniden başlatılmıştı.

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in sıkı ablukası altında olan Gazze Şeridi'nde şimdiye kadar çoğu kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık 15.900 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.