"Gazze'nin güneyine yardım girişi imkansız hale geldi"

"Gazze'nin güneyine yardım girişi imkansız hale geldi"

Uzmanlar, İsrail'in işgal ettiği Refah bölgesine insani yardım girişinin fiilen imkansızlaştığı uyarısında bulunuyor.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı UNRWA'nın planlama direktörü Sam Rose, Gazze Şeridi'ndeki son duruma ilişkin uyarılarda bulundu.

Rose, Refah'tan Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada, kuruluşun Gazze'nin kuzeyine yardım götürme konusunda son zamanlarda bazı başarılar elde ettiğini, ancak İsrail'in saldırılarını sürdürmesi nedeniyle Gazze'nin güneyindeki kazanımların "tamamen tersine döndüğünü" söyledi.

Rose, geçişlerin kapatılmasının bu bölgeye yardım götürmeyi neredeyse imkansız hale getirdiğini vurguladı. 500 binden fazla insanın bölgede hareket halinde olduğunu ifade eden Rose, buradaki insanların ihtiyaç duyduğu su, temizlik ve sağlık hizmetlerinin sağlanmasının da imkansız hale geldiğini kaydetti.

Rose şu ifadeleri kullandı:

"Bu giderek aciliyet kazanan bir durum. Önümüzdeki günlerde bu konuda bir şeyler yapmazsak, zaten umutsuz olan durum çok daha kötü bir hal alacak."

İsrail 6 Mayıs'tan bu yana Refah'taki saldırılarına devam ediyor.

İsrail güçlerinin Refah Sınır Kapısı'nı da işgal etmesiyle bölgeye insani yardım girişi yapılamadığı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.