"Gazze'nin kuzeyinde tam anlamıyla kıtlık var"

"Gazze'nin kuzeyinde tam anlamıyla kıtlık var"

Dünya Gıda Programı, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde tam anlamıyla bir kıtlık yaşandığı uyarısında bulundu.

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) Başkanı, Gazze'nin kuzeyinde "tam anlamıyla bir kıtlık yaşandığını" söyledi ve bunun "güneye doğru ilerlediği" uyarısında bulundu.

Cindy McCain Pazar günü NBC News'e verdiği röportajda, sözlerinin WFP'nin sahada gördüklerine ve yaşadıklarına dayandığını söyledi. BM yetkilileri ve yardım kuruluşları aylardır böyle bir senaryo konusunda uyarılarda bulunuyor.

"Bu bir dehşet. Bakması ve duyması çok zor" diyen McCain "İstediğimiz şey ateşkes ve bölgeye sınırsız erişim, çeşitli limanlardan ve kapı geçişlerinden güvenli bir şekilde içeri girebilmek." ifadelerini kullandı.

İsrail'in ablukası sebebiyle Gazze Şeridi kuzeyinde uzun süredir açlık ve kıtlık yaşanıyor.

BM destekli Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması daha önce Gazze'nin 2.3 milyonluk nüfusunun yüzde 70'inden fazlasının Mart ortası ile Mayıs ayı arasında herhangi bir zamanda "felaket boyutunda açlıkla karşı karşıya kalabileceği" uyarısında bulunmuştu.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum