Gazze'ye insani yardım sevkiyatı için anlaşmaya varıldı

Gazze'ye insani yardım sevkiyatı için anlaşmaya varıldı

İsrail'in insani olmayan bir abluka uyguladığı Gazze Şeridi'ne temel ihtiyaç maddelerinin girişi için anlaşmaya varıldığı bildirildi.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’e gerçekleştirdiği ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Gazze’ye sınırlı miktardaki insani yardımın ulaştırılması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Biden, Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah el-Sisi'nin Rafah sınır kapısını açarak 20 kamyonun girişine izin verdiğini belirtti.

İsrail, yardımların Hamas'a ulaşmadığı sürece teslimatı engellemeyeceğini açıkladı.

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ahmed Fehmi tarafından yapılan açıklamada, "Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi ve ABD Başkanı Joe Biden, insani yardımın Refah aracılığıyla Gazze Şeridi'ne sürdürülebilir bir şekilde ulaştırılması konusunda anlaştı" dedi.

Ancak Fehmi teslimatla ilgili herhangi bir tarih belirtmedi.

İki lider arasındaki görüşmeye ilişkin açıklamada, yardımın iki ülkenin ilgili makamları ve uluslararası insani yardım grupları tarafından Birleşmiş Milletler'in gözetiminde koordine edileceği belirtildi.

Uluslararası yardım kuruluşları, Gazze'ye yapılacak insani yardımın acil olduğunu belirtiyor.

Kaynak: Ajanslar, BBC Türkçe

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum