Gazze'ye yardım taşıyan üç gemi daha Güney Kıbrıs'tan yola çıktı

Gazze'ye yardım taşıyan üç gemi daha Güney Kıbrıs'tan yola çıktı

Jennifer adlı yük gemisi ile Open Arms ve Ledra Dynamic adlı römorkörlerin Pazartesi öğleden sonra İsrail saldırıları nedeniyle yerle bir olan bölgenin kıyılarına varması bekleniyor.

Güney Kıbrıs yönetimi yetkilileri Pazar günü dpa'ya yaptıkları açıklamada, Kıbrıs'tan Gazze Şeridi'ne yüzlerce ton yardım taşıyan bir yük gemisi ve iki küçük geminin denizde sorunsuz bir şekilde ilerlediğini söylediler.

Güney Kıbrıs radyosu, Jennifer adlı yük gemisi ile Open Arms ve Ledra Dynamic adlı römorkörlerin Pazartesi öğleden sonra İsrail saldırıları nedeniyle yerle bir olan bölgenin kıyılarına varmalarının beklendiğini bildirdi.

Yükün boşaltılmasının ise sıkıntılı geçmesi bekleniyor. Bunun için kısa bir süre önce geçici bir iskele inşa edilmişti ve römorkörlerden biri, yardım malzemeleriyle yüklü bir platformu, iskeleye taşımak üzere çekiyor.

Gazze Şeridi boyunca uygun bir liman bulunmuyor ve deniz oldukça sığ.

Bu Kıbrıs'tan deniz yoluyla yapılan ikinci yardım sevkiyatı. Yaklaşık iki hafta önce, aynı adı taşıyan yardım kuruluşu Open Arms'a ait römorkör Gazze Şeridi'ne yaklaşık 200 ton malzeme ve gıda götürmüştü.

Sivil toplum kuruluşu (STK) World Central Kitchen yardım malzemelerinin halka dağıtılmasından sorumluydu ve bu sefer de plan bu şekilde.

Kıbrıs Rum Yönetimi Gazze Şeridi açıklarında büyük bir yüzer iskelenin Nisan ortasına kadar tamamlanmasını bekliyor.

Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos, gemilerin Cumartesi günü Larnaka'dan yola çıkmasının ardından ulusal radyoya yaptığı açıklamada, "Amaç bu seferlerin her birinde artan miktarda yardım malzemesi göndermek, ancak bu sadece Amerikalılar tarafından sağlanan platform tamamlandığında mümkün olacak" diye konuştu.

Kaynak: Mepa News, dpa

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.