Gazze'yi işgal eden İsrail askerleri hastalığın pençesinde

Gazze'yi işgal eden İsrail askerleri hastalığın pençesinde

Gazze'yi karadan işgal eden İsrail askeri güçlerinin hastalıklar ve enfeksiyon sebebiyle kayıplar verdiği bildirildi.

İsrail medyası, Gazze Şeridi'nde mantar enfeksiyonu sebebiyle hastalanan bir İsrail askerinin öldüğünü, 10 askerin ise yaralandığını bildirdi.

İsrail kamu yayın kuruluşu Kan'ın haberine göre, Gazze Şeridi'ne yönelik kara saldırısına katılan bir İsrail askeri, farklı mantar enfeksiyonlarından kaynaklanan yaralanmalar sebebiyle birkaç gün boyunca tedavi gördüğü hastanede öldü.

Gazze saldırısı sırasında en az on askere daha çeşitli mantar enfeksiyonları teşhisi konuldu.

Sheba Tıp Merkezi Bulaşıcı Hastalıklar Birimi ve Laboratuvarları Başkanı Profesör Gila Rahav Salı günü bir radyo röportajı sırasında, mantarların Gazze'deki toprakta bulunduğunu ifade etti.

Rahav, mantar enfeksiyonunun kaynağının kanalizasyon sularının toprakları kirletmesi olabileceğine dikkat çekti.

İsrail Bulaşıcı Hastalıklar Derneği'nin Gazze'deki kara operasyonları sırasında askerlere bulaşan hastalıklarla ilgili olarak önümüzdeki hafta İsrail ordusu ve Sağlık Bakanlığı'ndan epidemiyoloji uzmanlarıyla acil bir toplantı yapacağı bildirildi.

İsrail'in Gazze'deki saldırıları sebebiyle altyapı sistemleri, su ve kanalizasyon şebekeleri ağır hasar görmüştü.

Söz konusu hasar Gazze'deki suların ve toprağın kirlenmesine yol açmış, bu durum salgın hastalıklara sebebiyet vermişti.

Hastalıkların bir süredir İsrail askerlerini de etkilemeye başlaması dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum