Genç rahipler rahatsız: Evlenmek için görevlerini bırakıyorlar

Genç rahipler rahatsız: Evlenmek için görevlerini bırakıyorlar

Sainte-Blandine Kilisesi’nde görevli bir rahip evlenmek için görevini bıraktı.

Evlenmek için rahiplik cübbesini geri verdi. Lyon’da Sainte-Blandine Kilisesi’nde görevli David Grea isimli rahip evlenmek için görevini bıraktı.

Euronews'in haberine gçre; rahibin yetkileri kardinal Barbarin tarafından elinden alındı. Le Monde gazetesindeki habere göre rahibin, papazların bağlı olduğu merkeze gönderdiği mektubunda bir kadınla tanıştığı ve evlenmek istediği belirtiliyor.

"Allah’ın birlikte yaşamamı istediği kadın"

40 yaşlarına ulaşan rahip bağlı olduğu merkeze gönderdiği mektubunda, “Bir kaç zamandır, Allah’ın sanırım birlikte yaşamamı istediği bir kadınla bir ilişki inşa ettim.“ ifadeleri yazıyor.

Rahip David Grea sözlerini şöyle sürdürdü: “Papaz olma sevincimi ve aynı zamanda evlenmek istediğimi belirterek kilise ile dürüst olmaya çalıştım. Bu niyetimi kardinale ilettim. Daha sonra Papa ile bir diyalog kurduk ve başbaşa bu konuyu görüştük. Papa beni dikkatlice dinledi ve hayatımı bir başkasıyla birleştirme niyetimi destekledi.”

Fransa genelinde tanınan bir rahip olan Grea, ayinlerini bir müzik grubuyla birlikte yaparak yeni bir ayin şekli başlatmıştı.

Rahipler evlenmek istiyor 

Yeni yapılan bir araştırma Almanya’daki Katolik din adamlarının büyük bir kısmının evlenme yasağından memnun olmadığını ortaya koydu.

Yapılan bir araştırma, Katolik din adamlarının büyük bir kısmının evlenme yasağı nedeniyle büyük zorluk çektiğini ortaya koydu. Araştırmaya katılan rahiplerin dörtte biri, kariyerlerine yeniden başlama şansları olsa, evlenme yasağı olan bir yaşamı tercih etmeyeceğini belirtti. Diğer bir dörtte biri de kararsız olduğunu kaydetti. Rahiplerin yarısı ise evlenme yasağını da içeren bir yaşamı yeniden seçeceklerini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.