Genelkurmay Başkanı Güler Rus mevkidaşıyla İdlib'i görüştü

Genelkurmay Başkanı Güler Rus mevkidaşıyla İdlib'i görüştü

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Rusya mevkidaşı Valery Gerasimov ile telefonda görüştü.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasimov ile telefonda görüştü.

Genelkurmay Başkanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasimov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Görüşmede İdlib'deki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur" denildi.

İdlib’de Rusya ve Türkiye’nin üzerinde uzlaştığı ateşkes son haftalarda Şam yönetimi tarafından ihlâl ediliyor. Onlarca sivilin hayatını kaybettiği, 50 binden fazla kişinin de Türkiye sınırına göç ettiği İdlib için, 8 Ocak’ta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus líder Vladimir Putin ateşkes kararı almıştı. Ancak birkaç gün sonra Rus savaş uçaklarının da desteğiyle Suriye ordusu operasyona devam etmişti.

Rusya ve Türkiye’nin hem Astana formatında yapılan toplantılarda hem Eylül 2018’de Soçi’de uzlaştığı ateşkese rağmen rejim ordusu, İdlib’e yönelik daha önce de operasyonlar düzenlemişti.

Erdoğan, Afrika dönüşü uçakta gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlarken "Şu an itibarıyla maalesef Rusya Astana'ya da Soçi'ye de sadık değil, Rusya ya Suriye ile olan süreci farklı yürütecek ya da Türkiye ile olan süreci farklı yürütecek, bunun başka yolu yok” demişti.

Erdoğan, ateşkes anlaşması kapsamında Türkiye’nin İdlib’de kurduğu gözlem noktalarına yönelik saldırılar için de “İdlib'de bu bombalamaları vesaire durdurdunuz durdurdunuz, durdurmadığınız takdirde bizim artık sabrımız tükeniyor. Bundan sonra ne gerekiyorsa biz de bunu yapacağız," ifadelerini kullandı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.