Genelkurmay İkinci Başkanı: Beni Emir Subayım Esir Aldı

Genelkurmay İkinci Başkanı: Beni Emir Subayım Esir Aldı

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in ifadesinde 15 Temmuz gecesi yaşananları anlattı.

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kendisini emir subayı Mehmet Akkurt’un rehin aldığını belirtirken, “İçlerinden bir tanesi kafama ayağıyla bastırdı” ifadelerini kullandı. 

Güler, darbe girişiminin planlayıcısı olduğu öne sürülen YAŞ üyesi ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün kendisine"Yav Yaşar sen burada ne geziyorsun, senin burada olduğundan hiç haberim yok" dediğini de belirtti.

Orgeneral Yaşar Güler’in ifadesi şöyle:

"Kapı çalındı. Girmesini söyledim. Birden bir patırtı ile yere ya yere yat sesleri yükseldi. Ben bunlardan bir  tanesini tutarak diğer tarafa fırlattım ve yere düştü. Bunun üzerine daha büyük bir öfkeyle üzerime çullandılar ve yüzükoyun yere yatırdılar.

“Alaycı ifadelerle konuşunca anladım”

"İçlerinden bir tanesi kafama ayağıyla bastırdı. Derhal ellerimi arkadan bağladılar. İlk başta ağzımı bantladılar. O vaziyette dururken sivil giyimli biri sırıtarak omzuma vurdu.

"Komutanım merak etmeyin bu bir tatbikat’ şeklinde alaycı ifadelerle konuşunca baktım benim emir subayım Mehmet Akkurt olduğunu gördüm.

"Gözleri bağlı haldeyken kendisini hucum edenlerin kendi emir subayım Mehmet Akkurt olduğunu gördüm. Kafama bere benzeri bir şey geçirdiler. Sonrasında Nizamiye çıkışında askerler kapıyı açmayınca mehmet Akkurt araçtan indi. oradaki birilerine kapıyı aç yoksa ateş edeceğim diye bağırdı. ve ardından ateş ettini ve karşı taraftan da mukabil ateşle karşılık verildiğini anladım. Benim bulunduğum araca mermiler isabet ediyordu.

"O anda araçta solumda bulunan şahsa şiddetli bir şekilde vurdum. Bunun üzerine beni araçtan çıkarıp dizlerimin üzerinde sürükleyerek başka bir araca götürdüler.

Akın Öztürk hakkındaki şüphelerini de anlattı

Güler darbeye teşebbüs suçundan tutuklanan ancak darbe girişimi içinde bulunmadığını söyleyen Akın Öztürk hakkındaki şüphelerini de anlattı.

Güler’in Akın Öztürk hakkındaki ifadeleri şöyle:

"Birden kapı açıldığını duydum ve Orgeneral Akın Öztürk’ün sesini duydum. ‘Yav yaşar sen burada ne geziyorsun, senin burada olduğundan hiç haberim yok’ dedi.

"Kurtarıldıktan sonra bütün bunlar başımdan geçerken yan odada da Genelkurmay Başkanı’nın tutulduğunu öğrendim. Dolayısıyla şu andaki değerlendirmeme göre benim yakalanıp getirilmemden bu saate kadar haberinin olmamasının mümkün olmadığını söylemeliyim. İçeri girerek bizzat gözlerimi bağlayan bezi kendisi açtı.

"Ve maket bıçağıyla ellerimdeki ve ayaklarımdaki kelepçeleri kesti. Kendi astsubayı olduğunu söylediği bir astsubaya çay su ve çerez getirtti"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.