'Göçmenlerin dönmesi için görüşmelerimiz sürüyor'

'Göçmenlerin dönmesi için görüşmelerimiz sürüyor'

Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah, Türkiye'ye yönelik düzensiz Afgan göçüne dair, "Tabii ki yasa dışı göçmenler her ülke için sorun yaratabilir. Onların ülkelerine dönmesi için görüşmelerimiz sürüyor." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım ile Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah, baş başa ve heyetlerarası görüşmelerinin ardından Sepidar Sarayı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin geçen 17 yıl içerisinde eğitim, sağlık, yeniden yapılanma konularında Afganistan'a büyük yardımlarda bulunduğunu söyleyen Abdullah, iki ülkenin tarih boyunca iyi ilişkiler kurduğunu vurguladı.

Başbakan Yıldırım ile yaptıkları görüşmede iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek, ticaret hacmini artırmak için atılacak adımları ele aldıklarını söyleyen Abdullah, Afganistan'da yaklaşan milletvekili seçimini de konuştuklarını belirtti.

Türkiye'ye her alanda Afganistan'a vereceği destekten ötürü teşekkür eden Abdullah, "Türkiye bizi güvenlik konusunda da yalnız bırakmadı, bize büyük destek verdi." ifadesini kullandı.

Abdullah, Türkiye'ye giren Afganistan uyruklu düzensiz göçmenlerin geri gönderilmesine ilişkin, "Türkiye'deki Afgan göçmenler konusuna gelince tabii ki yasa dışı göçmenler her ülke için sorun yaratabilir. Onların ülkelerine dönmesi için görüşmelerimiz sürüyor." değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.