Gölge CIA açıkladı: Suriye'de hangi üsler vurulabilir?

Gölge CIA açıkladı: Suriye'de hangi üsler vurulabilir?

ABD merkezli kuruluş vurulacak hedefleri adeta önceden duyurdu. Bu durum muhtemel operasyonun sembolik olacağı yorumlarına neden oldu.

ABD merkezli düşünce kuruluşu Stratfor, ABD ve müttefiklerinin Suriye'de vurabilecekleri olası üslerin belirtildiği bir makale yayınladı.

"Gölge CIA" olarak bilinen Stratfor'un uzmanları, ABD Donanması'nın Nisan 2017'de Suriye'deki Şayrat üssünü vurduğu operasyona kıyasla daha kapsamlı bir operasyonun kendilerini beklediğini kaydetti.

Uzmanlara göre yeni operasyonda Suriye'nin kimyasal programıyla ilişkilendirilen yerler ile Şam çevresindeki Dumayr, Marj Ruhayyil ve Mezze hava üsleri hedef alınacak.

"ABD, Suriye hükümetini dizginlemeyi değil, hükümetin kimyasal saldırı düzenleme imkanlarını zayıflatmak istiyor." diye devam eden uzmanlar, İngiltere, Fransa, Suudi Arabistan, Katar veya Birleşik Arap Emirlikleri'nin operasyona destek vereceğinin altını çizdi.

Doğu Guta'nın Duma ilçesinde Suriye rejiminin kimyasal silah kullanması üzerine, başta ABD, İngiltere ve Fransa olmak üzere Batı ülkeleri müdahale sinyalleri vermeye başlamıştı. ABD, İsrail'e komşu bir ülkede kimyasal silah kullanımını 'kırmızı çizgisi' olarak açıklamıştı. Kimyasal silahların kullanımının yaygınlaşması İsrail için bir tehdit olarak görülüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.