'Gölge komutan' Süleymani, Haşdi Şabi'nin danışmanı oldu

'Gölge komutan' Süleymani, Haşdi Şabi'nin danışmanı oldu

Irak Hükümet Sözcüsü Sadi Hadisi, İranlı komutan Kasım Süleymani’nin Haşdi Şabi resmi danışmanı yapıldığını açıkladı.

Bağdat hükümeti sözcüsü Sadi Hadisi, “Irak ordusu İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’yi resmi olarak Haşdi Şabi müsteşarı olarak görevlendirdi” dedi.

Rûdaw TV'nin “Rûdawi Emro” adlı programına konuk olan Sadi Hadisi, bölgedeki son durumu değerlendirdi.

Sunucu Hiwa Cemal’in, “Neden Irak topraklarında Türk askerine izin vermiyorsunuz da İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü’ne izin veriyorsunuz?” sorusuna Hadisi şu yanıtı verdi:

“Bağdat yönetimi ve Irak ordusu, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’yi resmi olarak Haşdi Şabi müsteşarı olarak görevlendirdi.”

İran milliyetçisi bir komutan

Süleymani, İran'ın finanse ve Sünnilere karşı organize ettiği milis güçlerin genel lideri olarak biliniyor. Halep'in rejim güçleri ve Şii milisler tarafından ele geçirilmesi sırasında bölgede bulunan Süleymani'nin, sonrasında Musul operasyonunda yer aldığı aktarılmıştı.

2007’den 2009’a kadar ABD’nin Bağdat Büyükelçisi olarak görev yapan Ryan Crocker, Süleymani ile görüşen Iraklı bazı yöneticilere onun “münhasıran dindar” olup olmadığını sorduğunda şu cevabı almıştı: “Düzenli olarak camiye gider ama onu harekete geçiren asıl şey dindarlığı değil, İran milliyetçiliğidir.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.