'Gölge Kral' Bin Selman, Katar'ı da kapsayan Körfez turuna çıkıyor

'Gölge Kral' Bin Selman, Katar'ı da kapsayan Körfez turuna çıkıyor

Suudi Arabistan'ın fiili kralı konumundaki Veliaht Prens Selman, bugün başlayacağı Körfez turu kapsamında 4.5 yıl sonra ilk kez Katar'ı ziyaret edecek.

Suudi Arabistan'ın fiili kralı konumundaki Veliaht Prens Selman, (MbS) bugün başlayacağı Körfez turu kapsamında 4.5 yıl sonra ilk kez Katar'ı ziyaret edecek.

Suudi Arabistan'ın başını çektiği Körfez ülkeleri ile Katar arasındaki Müslüman Kardeşler kaynaklı krizin Ocak 2021'de çözülmesi sonrası, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman (MbS), Avusturya'nın başkenti Viyana'daki İran'la nükleer anlaşma müzakerelerinin yeniden başlayacağı dönemde Körfez turuna çıkıyor.

Bu ayın ortasında Riyad'da düzenlenecek Körfez zirvesi öncesi bugün bölge turuna başlayan MbS, Suudi kanalı Al Arabiya'ya göre ilkin Umman'a gidip Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Katar'a geçecek.

Bu, Suudi blokunun Doha'ya ambargo uygulamaya başladığı 2017 yazından bu yana veliaht prensin Katar'a ilk ziyareti olacak.

tlgrm.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.