Gözaltında işkence gören Filistinli yardım gönüllüsü kadın Suha Cebbare açlık grevinde

Gözaltında işkence gören Filistinli yardım gönüllüsü kadın Suha Cebbare açlık grevinde

Filistin yönetimi tarafından gözaltına alınan ve işkence gören Suha Cebbare açlık grevinde 45'inci günü tamamladı.

Filistin yönetimi tarafından 3 Kasım 2018 tarihinde Ramallah yakınlarındaki Turmusaya'da bulunan evinde gözaltına alınan insani yardım gönüllüsü ve aktivist Suha Cebbare 64 gündür gözaltında.

31 yaşındaki üç çocuk annesi Filistinli kadın, aynı zamanda ABD ve Panama vatandaşlığına da sahip. Filistin'de ikamet eden Cebbare, hayır işleriyle ve aktivizmle meşguldü. Suna Cebbare'nin Filistin'de İsrail ile yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren ve yaralananların ailelerine insani yardımda bulunduğu ifade ediliyordu.

Cebbare gözaltına alındıktan sonra sorguda Filistin yönetimi yetkililerince işkence ve kötü muameleye maruz bırakıldı. Uluslararası Af Örgütü'nün raporuna göre ailesi Cebbare'nin nerede tutulduğundan ancak 4 gün sonra haberdar olabildi.

Mahmud Abbas yönetimince gözaltına alınan Suha Cebbare, gözaltında karşı karşıya kaldığı işkence ve kötü muamele nedeniyle 22 Kasım'da açlık grevine başladı. Cebbare, avukatları Muhenned Kerace ve Safer Sayda aracılığıyla yaptığı açıklamada, gözaltında işkence gördüğünü, kendisini sorgulayanların hepsinin erkek olduğunu, dövüldüğünü, sözlü ve fiziksel tacize ve cinsel şiddet tehdidine maruz kaldığını aktardı.

Cebbare'nin bölgede yürüttüğü faaliyetler nedeniyle gözaltına alındığı aktarılıyor. Cebbare'nin avukatları tutuklamanın hukuki bir temele dayanmadığını ve siyasi amaçlar güttüğünü ileri sürüyor. Kalp hastası olan Cebbare'nin gözaltında rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı ancak durumunda belirgin bir iyileşme olmadan tekrar gözaltı merkezine getirildiği ifade ediliyor.

6 Aralık'ta yeniden hakim karşısına çıkarılacak olan Suha Cebbare'nin serbest bırakılması için insan hakları örgütleri ve sivil toplum kuruluşları çağrı yapıyor. Açlık grevinde olan ve işkence gören Cebbare'nin durumunun daha da kötüleşme riski olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.