Gram altında yeni tarihi zirve

Gram altında yeni tarihi zirve

Gram altın fiyatları sabah saatlerinde yeni tarihi zirve görüldü.

Altın, yatırımcıların enflasyonu etkileyebilecek karışık ABD ekonomik verileri ve ülkenin faizlerin beklenenden daha erken zirveye ulaşma potansiyelini değerlendirmesiyle Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyesine yakın seyretti.

Spot altın ons başına 1.978 dolardan işlem görüyor. Öte yandan gram altın tarafında sabah saatlerinde yeni rekor geldi. Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın 1.718 TL ile yeni rekor seviyesine ulaştı.

Çeyrek altın 2.820 lira, Cumhuriyet altını da 11.360 liradan satılıyor.

Endüstriyel üretim ve perakende satış verileri beklentilerle uyumsuz gelirken hanehalkı harcamalarının altında yatan bir ölçü daha esnek bir tüketiciye işaret etti.

Fiyat artışlarının yavaşladığına dair artan emareler yatırımcıların Fed’in borçlanma maliyetlerini yükseltmeyi ne zaman durduracağına düşünmesine yol açarken politika yapıcılardan şahin mesajlar gelmeye devam ediyor.

Swap yatırımcıları haftalardır Temmuz ayından 25 baz puanlık bir faiz artışı için pozisyon alıyorlar ancak uzmanlar altının bu senaryoya göre halihazırda fiyatlandığını belirtiyor.

Öte yandan dalgalı enflasyon tablosu yatırımcıların ABD’de parasal sıkılaştırmanın ne zaman duracağı konusunda bir fikir birliğine varılmasını zorlaştırıyor.

Askash Doshi liderliğindeki Citigroup stratejistleri geçtikleri bir notta, altın yatırımcılarının bu çeyrekte ABD enflasyon verilerinde daha fazla yumuşama beklentileriyle bir sonraki Fed faiz kararının ötesi bakıyor olabileceğini belirtti.

Banka bu hafta başlarında ortalama altın fiyatları içn 2024 tahmini ons başına 2.040 dolara yükseltti.

Kaynak: Bloomberg HT

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.