Greve Çıkan İşçilere 'Terörist' Benzetmesi

Greve Çıkan İşçilere 'Terörist' Benzetmesi

Fransa'da yeni tasarıyı protesto etmek için sokağa çıkan işçilere, işverenlerden terörist benzetmesi geldi.

Fransa’da 688 bin üyeli işçi sendikaları konfederasyonu CGT’nin öncülüğünde yayılan grev dalgası işverenleri kızdırdı. Esnaf sokağa çıkıp CGT’yi protesto ederken işveren örgütü başkanı sendika temsilcileri için ‘serseri, terörist’ yakıştırmalarında bulundu.

Fougeres’de bir grup esnaf, ellerinde, sendikaları ‘ticaretin mezar kazıcıları, iş düşmanları’ gibi ifadelerle niteleyen dövizler taşıyarak protesto etti.

Euronews'n haberine göre Fransa Sanayici ve İşadamları Derneği (MEDEF) Başkanı Pierre Gattaz’ın sendikacıları terörist gibi davranmakla suçlayan ifadeleri de Fransız Le Monde gazetesinde yayınlandı. MEDEF ayrıca sendikaları çalışma özgürlüğüne müdahale etmek suçlamasıyla dava açacağı konusunda da uyardı.


İşçiler 'terörist' benzetmesi yapan MEDEF Başkanı Pierre Gattaz

İş verenlerin tepkilerini en fazla üzerine çeken, 15 yıldır işçi sendikaları konfederasyonu CGT’nin genel sekreterliğini yapan, 55 yaşındaki aktivist Philip Martinez de Gattaz hakkında dava açmaya karar verdiklerini söyledi.

Martinez, Gattaz’ın nefret söylemi içeren açıklamalarından sorumlu olduğunu belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.