Guaido'dan Venezuela ordusuna 23 Şubat'a kadar mühlet

Guaido'dan Venezuela ordusuna 23 Şubat'a kadar mühlet

Venezuela'da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, ülkede değişimin önünün açılması için orduya 8 gün süre verdiğini ifade etti.

Katıldığı bir forumda konuşan Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, "Silahlı kuvvetlere sesleniyorum; 23 Şubat yaklaşıyor. Venezuela toplumu için çok önemli bir tarih. Zira bu olağanüstü duruma son vermek ve ülkede değişimin önünü açmak için bir fırsat var. Anayasanın yanında yer almanız için 8 gününüz var" dedi.

Guaido, daha önce yaptığı açıklamada, şu anda Kolombiya ve Brezilya'ya gönderilen ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun ülkeye sokmayı reddettiği insani yardımların 23 Şubat'ta Venezuela'ya getirilmeye başlanacağını belirtmişti. Guaido, ülkede bir insani kriz olduğunu ve konuyu 3 bölgeden uluslararası yardım getirerek çözeceklerini söylemişti.

ABD yönetiminin, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya gözdağı vermek için bu ülkeye askeri uçakla yeni bir yardım paketi göndermeyi planladığı bildirilmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin Kongre'ye gönderilen e-mailde, Venezuela'ya gönderilmesi planlanan 250 tonluk insani yardım paketinin ABD ordusu üzerinden gönderilmesi tavsiye edilirken, bu adımın Maduro'ya gözdağı olacağı ve onun görevinden ayrılması için baskı oluşturacağı ifade edilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.