Gübre Satışları Durduruldu

Gübre Satışları Durduruldu

Patlayıcı yapımında da kullanılan nitratlı gübrenin satışı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından geçici olarak durduruldu.

Türkiye'de artan bombalı saldırılarda patlayıcı yapımında kullanılan nitratlı gübrenin satışı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından geçici olarak durduruldu. Durdurma yazısı, İçişleri Bakanlığı tarafından tüm valiliklere ve emniyet birimlerine gönderildi. 

Alınan karar göre hükümet, gübre hareketlerinin kontrolü için ek tedbirler üzerinde çalışıyor. Hükümet, gübre hareketlerinin izlenmesi, kontrol ve denetiminin güçlendirilmesi, piyasanın kayıt altına alınmasında bir dizi ek tedbir üzerinde çalışıyor.

Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre, bu tedbirler arasında çipli denetim mekanizmasının daha etkin hale getirilmesi, yani 200- 300 çuvaldan birine mutlaka çip konulması, çiftçi kayıt sisteminden anlık takip yapılması, İHA'larla havadan takibin sıkılaştırılması, ithalatçı firmalara sıkı denetim getirilmesi ve gübre ticaretinin tamamen millileştirilmesi ve yerli üretimden ithalatına kadar devletin tamamen kontrolü ele alması tartışılıyor.

LPG tüpleri de bu konunun diğer ayağını oluşturuyor. Gübre torbalarına konulacak bir RFD çipin maliyeti ise 1 doların altında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.