Gülen'e 1900 Yıl Hapis Talebi

Gülen'e 1900 Yıl Hapis Talebi

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Gülen hakkında 1900 yıl hapis cezası verilmesi talep edildi.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Eylül 2015'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) finansal ayağına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, 71 klasörden oluşan dava dosyasından 2 bin 527 sayfalık iddianame hazırlanarak Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu.

Mahkemenin kabul ettiği iddianamede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen "bir numaralı" sanık olarak yer alırken, 13'ü tutuklu 111 sanığa "Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek", "Terörizmin finansmanı", "Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs", "Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Nitelikli dolandırıcılık" gibi suçlamalar yöneltildi. 110 sanık hakkında 2 yıl ila ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezası talep edildi.

GÜLEN HAKKINDA İSTENEN CEZALAR

İddianamede, örgütün elebaşı Gülen'in "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek", "Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek", "Dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle nitelikli dolandırıcılık" ve "Terörizmin finansmanı" suçlarını işlediği belirtildi.

2 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET, 1900 YIL HAPİS

Savcı, isnat edilen suçlardan ve diğer zanlıların işlediği suçların ceza miktarlarının eklenmesiyle FETÖ elebaşı Gülen hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 900 yıl hapis cezası ile 2 milyon 210 bin gün adli para cezası verilmesini talep etti.

"DEVLETİN TÜM KURUMLARI ELE GEÇİRMEK İSTİYORLAR"

İddianamede, FETÖ'nün uzun yıllardır resmi kurumlar ve istihbarat birimlerinde yapılanarak devlet arşivlerine girmeyi başardığı, ilk etapta devlete karşı savaş vererek hedeflere ulaşmanın yıpratıcı olacağı düşüncesiyle mevcut sistemi yıkmak yerine, devletin tüm kurumlarını ele geçirmeyi hedeflediği belirtildi.

Örgütün, yurt içinde ve yurt dışında vakıf, dernek, özel okul, şirket, dershane, öğrenci yurdu, yayın organı, gazete, TV istasyonu, faizsiz finans kurumu, sigorta şirketleri kurarak amacına uygun planlı, programlı ve gizli olarak faaliyetlerini yürüttüğü, kurgulanmış soruşturmalar, sahte ihbar mektupları, yasa dışı dinlemeler, gerçeğe aykırı deliller üzerine kamuoyunda kaos ortamı oluşturduğu ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.