Gülen'in iadesi için Trump'a rapor

Gülen'in iadesi için Trump'a rapor

Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun hazırlayacağı rapor eksiklikleri tamamlandıktan sonra kamuoyuna açıklanacak.

Karar'dan Erol Metin'in haberine göre, çalışmalarının inceleme ve araştırma safhasını 3 Ocak itibariyle sonlandıran TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun hazırlayacağı rapora son şekli veriliyor.

Bazı kurumlardan talep edilen bilgi ve belgeler ile 15 Temmuz akşamı darbeciler tarafından rehin alınan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a yazılı olarak yöneltilen soruların cevabı henüz komisyona ulaşmadı. Gelmesi beklenen bu belge ve yanıtlar, hazırlıkları süren rapora eklenecek. Rapor tamamlandığında kamuoyu ile paylaşılacak ve Fethullah Gülen'in iade dosyasına da konulcak. Raporun dünya kamuoyuna sunulacak önemli bir kaynak olması için titizlikle çalışılıyor.

Komisyonun bin sayfayı aşan raporu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) Türkiye aleyhine açılan davalarda delil olarak sunulacak. Rapor ayrıca Fethullah Gülen'in iade talebi kapsamında ABD makamlarıyla paylaşılacak.

Komisyon raporunda, 'FETÖ'nün ortaya çıkışı, gelişimi ve yapısı, genel tarihçesi, güçlenmesini ve gelişimini etkileyen unsurlar, örgütün yapılanması, amacı, stratejisi, legal görünümlü faaliyet alanları, kamu ve özel kurumlar, STK'lar, diğer kurumsal alanlar ve özel hayata sızarak örgütlenmesi, örgüt ile irtibatlı olarak gerçekleştirilen, manipüle edilen olaylar, FETÖ'nün silahlı terör örgütü olduğuna ilişkin değerlendirme, 15 Temmuz 2016 tarihli darbe girişimi, kronolojik seyri, bastırılması ve etkileri konuları üzerinde' durulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.