Güney Afrika: Hapisteki eski cumhurbaşkanı tahliye edildi

Güney Afrika: Hapisteki eski cumhurbaşkanı tahliye edildi

Güney Afrika'nın hapisteki eski cumhurbaşkanı Jacob Zuma, taraftarlarının mevcut yönetim üzerinde oluşturduğu baskı nedeniyle tahliye edildi.

Eski Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma sağlık sorunları gerekçesiyle hapisten tahliye edildi.

Güney Afrika'nın 2009-2018 dönemi cumhurbaşkanı olan 79 yaşındaki Jacob Zuma (1942-) Temmuz ayında yolsuzluktan yargılandığı mahkemeye katılmadığından, mahkemeye saygısızlık yaptığı gerekçesiyle 15 ay hapis cezasına çarptırılmış ve tutuklanmıştı.

Jacob Zuma'nın tutuklanması üzerine Güney Afrika'da sokak olayları çıkmış, ordu şehre inip protestoculara ateş açmış, 32 kişinin öldüğü açıklanmıştı.

Jacob Zuma, Güney Afrika'daki ayrımcı ve beyaz azınlıkçı 'Apartheid' rejiminin 1994'te yıkılmasının ardından kurulan yeni rejimin dördüncü cumhurbaşkanıydı. Jacob Zuma hakkındaki yolsuzluk yargılamaları için "Eski Apartheid rejimi benden intikam alıyor" demişti.

Jacob Zuma taraftarları da eski cumhurbaşkanına komplo kurulduğunu iddia ederek Apartheid rejiminin diriltilmesine izin vermeme sloganlarıyla sokaklara dökülmüştü. Sokaklarda süren hareketliliğin ve tepkinin mevcut yönetim üzerinde baskı oluşturarak Zuma'nın tahliyesine yol açtığı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.