Güney Afrika'da keşfedilen mutasyona uğramış koronavirüs İngiltere'ye sıçradı

Güney Afrika'da keşfedilen mutasyona uğramış koronavirüs İngiltere'ye sıçradı

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, Güney Afrika'da keşfedilen mutasyona uğramış yeni koronavirüsün İngiltere'ye sıçradığını açıkladı.

Geçen hafta sonu İngiltere'de mutasyona uğrayan yeni bir koronavirüs türünün tespit edildiğinin açıklanmasından sonra ülkede ilgi çekici bir gelişme daha yaşandı.

Aralık ayı başında Güney Afrika'da tespit edilen ve 501.V2 olarak bilinen yeni koronavirüs türünün İngiltere'ye sıçradığı açıklandı.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, bugün düzenlenen basın toplantısında Güney Afrika'da açığa çıkan bu türün ülkesine de sıçradığını, bu türün İngiltere'de ortaya çıkan varyanttan daha hızlı bulaştığını ve daha fazla mutasyon geçirdiğini ifade etti.

Matt Hancock, bu türün İngiltere'de iki korona vakasında belirlendiğini ve bu vakaların Güney Afrika'dan gelen insanlarla temaslı olduğunu söyledi.

Güney Afrika'dan İngiltere'ye son iki hafta içerisinde gelen herkesin iki hafta boyunca karantinaya girmesi gerektiğini söyleyen Hancock, bu kişilere kimseyle temasta bulunmamaları gerektiğini belirtti.

Güney Afrika'da varyant incelemeye alındı

Güney Afrika'daki bilim insanları, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile birlikte ülkenin bazı bölgelerinde vaka sayısında hızlı bir artışa yol açan yeni türü incelemeye aldıklarını duyurdu.

Güney Afrika Sağlık Bakanı Zweli Mkhize, 501.V2 varyantının virüsün önceki türünün aksine genç yaştaki insanları daha fazla etkilediğini açıkladı.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.