Güney Kıbrıs'tan yola çıkan yardım gemisi Gazze kıyılarına ulaştı

Güney Kıbrıs'tan yola çıkan yardım gemisi Gazze kıyılarına ulaştı

Gazze'ye yaklaşık 200 ton gıda götüren bir gemi Salı günü erken saatlerde Güney Kıbrıs'taki bir limandan hareket etmişti.

Görgü tanıkları, gıda ağırlıklı olmak üzere insani yardım yüklü bir mavnayı çeken bir geminin Cuma günü Gazze açıklarına ulaştığını ve Güney Kıbrıs'tan Filistin'in kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olan bölgesine deniz yoluyla yeni bir yardım rotası için ilk denemenin gerçekleştiğini söyledi.

World Central Kitchen (WCK) adlı yardım kuruluşu tarafından organize edilen gemi, Gazze'de hazırlanmakta olan bir iskele aracılığıyla ulaştırılmak üzere yaklaşık 200 ton yardım taşıyor.

İkinci bir geminin de yakında yola çıkması bekleniyor.

Gazze'ye yaklaşık 200 ton gıda götüren bir gemi Salı günü erken saatlerde Güney Kıbrıs'taki bir limandan ayrılarak kıtlığın pençesindeki Filistin halkında yardım için yola çıkmıştı.

Open Arms adlı yardım gemisi, içinde un, pirinç ve protein bulunan bir mavnayı çekerek Kıbrıs'ın Larnaka limanından ayrılırken görüntülenmişti.

Gemi aynı adı taşıyan bir İspanyol yardım kuruluşuna ait.

Çoğunlukla Birleşik Arap Emirlikleri tarafından finanse edilen misyon, ABD merkezli yardım kuruluşu World Central Kitchen (WCK) tarafından organize edilirken, gemiyi İspanyol yardım kuruluşu tedarik etti.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.