Güney Kore'de koronavirüsü yenenlerin sayısı artıyor

Güney Kore'de koronavirüsü yenenlerin sayısı artıyor

Güney Kore'de ilk defa koronavirüs salgınında iyileşenlerin sayısı yeni vaka sayısını geçti.

Kore Hastalıkla Mücadele ve Kontrol Merkezi cuma günü 110 yeni vakanın tespit edildiğini ve toplam vaka sayısının 7 bin 979'a çıktığını duyurdu. Öte yandan aynı gün içerisinde hastanede karantina altında tutulan 177 hasta taburcu edildi.

Böylece ülkede ilk vakanın tespit edildiği 20 Ocak tarihinden bu yana ilk defa bir gün içerisinde iyileşen hasta sayısı yeni vaka sayısını geçmiş oldu.

Bu durum salgının Çin dışında da hız kaybetmeye başlamış olabileceği umutlarını yükseltti.

Yine de Güney Koreli yetkililer başkent Seul'deki bir çağrı merkezi ve Sejong şehrindeki bir hükümet binası kaynaklı yeni kümelenmeler tespit edildiği için tedbirin elden bırakılmaması çağrısında bulundu.

Başbakan Chung Sye-Kun zorlu bir dönemecin atlatıldığını ama yurtdışından gelen yolcular, çağrı merkezleri, internet kafe ve karaoke barlar gibi ortamlar nedeniyle endişelerinin sürdüğünü açıkladı.

Son tespit edilen 110 vakanın 61'nin salgından en fazla etkilenen Daegu şehrindeki bir Hristiyan tarikatının olduğu bölgeden, 17'sinin Sejong 13'ünün de Seul şehirlerinden olduğu duyuruldu.

Şu ana kadar görülen vakalardan en az 109'unun bir sigorta şirketine ait çağrı merkezi kaynaklı olduğu ve 800 çalışanın tamamının karantina altında olduğu ya da testten geçirildiği açıklandı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.