Güney Kore'de muhalefet liderine bıçaklı saldırı

Güney Kore'de muhalefet liderine bıçaklı saldırı

Güney Kore'de ana muhalefet lideri Lee Jae-myung'in bıçaklı saldırıya uğradığı bildirildi.

Güney Kore'nin muhalefetteki Demokrat Parti lideri Lee Jae-myung, Salı günü güneydeki Busan şehrine yaptığı bir ziyaret sırasında boynundan bıçaklandı ve tedavi için bir üniversite hastanesine kaldırıldı.

Parti sözcüsü Kwon Chil-seung, 2022 başkanlık seçimlerini kıl payı kaybeden Lee'nin bilincinin açık olduğunu ve Pusan Ulusal Üniversite Hastanesi'nde acil tedavi gördükten sonra uçakla başkentteki Seul Ulusal Üniversitesi'ne götürüldüğünü söyledi.

Video görüntülerine göre, 50'li ya da 60'lı yaşlarda olduğu anlaşılan ve üzerinde Lee'nin adının yazılı olduğu kağıttan bir taç takan adam, Lee'nin destekçileri ve gazeteciler arasında konuştuğu sırada ona yaklaşarak imza istedi ve ardından ileri atılarak saldırdı.

Haber fotoğraflarında Lee'nin gözleri kapalı ve kanlar içinde yerde yattığı ve insanların boynuna mendil bastırdığı görüldü.

Saldırganın motivasyonunun ne olduğuna ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Cumhurbaşkanı Yon Suk-yol saldırıyı kınadı.

Gyeonggi eyaletinin eski valisi olan Lee, 2022 başkanlık seçimlerinde eski bir başsavcı olan muhafazakar Yoon'a karşı az bir farklı kaybetmişti.

Lee halihazırda Seul yakınlarındaki Seongnam'ın belediye başkanı olduğu dönemde bir kalkınma projesindeki rüşvet iddiasıyla yargılanıyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.