Güney Sudan'daki silahlı muhalifler barış anlaşmasını imzaladı

Güney Sudan'daki silahlı muhalifler barış anlaşmasını imzaladı

Güney Sudan'daki en büyük silahlı muhalif gücün lideri Riek Machar ve 9 muhalif grubun çatı kuruluşu olan Güney Sudan Muhalefet İttifakı (SSOA) barış anlaşmasının ilk metnini imzaladı.

Güney Sudan'daki en büyük silahlı muhalif gücün lideri Riek Machar ve 9 muhalif grubun çatı kuruluşu olan Güney Sudan Muhalefet İttifakı (SSOA) barış anlaşmasının ilk metnini imzaladı.

Sudan'ın başkenti Hartum'da gerçekleştirilen imza törenine Machar ile SSOA çatısı altındaki muhalif grupların temsilcilerinin yanı sıra Sudan İstihbarat Müdürü Salah Kuş, Güney Sudan Devlet Başkanlığı Danışmanı Tut Kew Gatluak, Hükümetler Arası Kalkınma Otoritesi (IGAD) Güney Sudan Özel Temsilcisi İsmail Wais katıldı.

Sudan Dışişleri Bakanı Ed-Derdiri Muhammed Ahmed, yaptığı basın açıklamasında, gelecek dönemde anlaşma maddelerinin uygulanması aşamasına geçileceğini belirtti.

Ahmed, garantörlerin katılımıyla bugün Hartum'da yapılacak toplantılarda anlaşmanın üzerinde uzlaşı sağlanan maddelerinin hayata geçirilmesine yönelik mekanizmaların ele alınacağını ve anlaşmanın uygulanması için bir takvim belirleneceğini ifade etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.