Güney Yemen'de açlık sebebiyle halk sokaklara döküldü

Güney Yemen'de açlık sebebiyle halk sokaklara döküldü

Halkın ekonomik nedenlerle gıda alamaz hale geldiği Güney Yemen genelinde açlık isyanı çıktı.

Güney Yemen'de yoksulluk ve açlık gerekçeli olarak bir halk isyanı çıktığı bildiriliyor. Savaş öncesinde de oldukça yoksul bir bölge olan Güney Yemen'in ekonomisinin savaş nedeniyle daha da bozulması, son dönemde Yemen riyalinin hızla değerini yitirmesi gibi nedenlerle gıda fiyatlarının çok artması Güney Yemenlilerin beslenme sorunu yaşamasına neden oluyor.

Birleşik Arap Emirlikleri destekli Güney Geçiş Konseyi'nin denetimindeki Aden şehrinde sokaklara dökülen halk açlık çektiklerini belirterek protestolarda bulundu. Güney Geçiş Konseyi milisleri ise protestoculara ateş açarken, açılan ateş sonucu ölenler oldu.

Güney Yemen'de Suudi Arabistan destekli Yemen Hükümeti'nin kontrolündeki Hadramevt ve Şabva bölgelerinde de açlık protestoları meydana geldi. Yemen Hükümeti sokağa çıkma yasağıyla protestoları durdurmaya çalıştıysa da halk protesto gösterilerini sürdürdü.

Yemen'de tarım arazileri daha çok ülkenin kuzeyinde yoğunlaşıyor. Güney Yemen tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yetemiyor. Gıdayı ithal etmek zorunda kalan ve savaş öncesinde de yoksul olan Güney Yemen'de açlık sorununun Yemen riyalindeki hızlı düşüş nedeniyle hiç olmadığı kadar arttığı belirtiliyor.

Bu büyük soruna yerel yöneticilerin, destekçileri Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin çözüm bulamaması durumunda halk isyanının yönetimleri devirecek seviyelere ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.