Gürcistan Başbakanı: Topraklarımızın yüzde 20'si Rus işgali altında

Gürcistan Başbakanı: Topraklarımızın yüzde 20'si Rus işgali altında

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, ülkesine ait topraklarının yüzde 20'sinin halen Rusya'nın işgali altında bulunduğunu söyledi.

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, New York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptı.

Garibaşvili, ülkesinin toprak bütünlüğü konusunda sorun yaşadığını ifade ederek, 2008'de Rusya'nın Gürcistan'a saldırdığını hatırlattı.

Gürcistan Başbakanı, ülkesinin topraklarının yüzde 20'sinin halen Rus işgali altında olduğunu kaydetti.

Başbakan Garibaşvili bu doğrultuda Rusya'nın bu topraklardan çekilmesi ve müzakerelere dönmesi için uluslararası topluma Rusya'ya baskı uygulama çağrısı yaptı.

Garibaşvili, Gürcistan'dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Rusya'nın desteklediği Abhazya ve Güney Osetya'daki halklara da "birlik" çağrısında bulundu.

Sovyetler Birliği'nin dağılmasından bu yana statüsü konusunda tartışmalar bulunan bölgeler 2008 yılındaki Rusya Gürcistan savaşı sonrasında fiilen bağımsızlıklarını kazanmıştı. Uluslararası toplum bu bölgeleri halen Gürcistan'ın toprakları olarak tanıyor. Yalnızca Rusya, Esed rejimi, Nauru, Nikaragua ve Venezuela bölgelerin bağımsızlığını tanıyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.