Guterres'ten Mısır'a işbirliği övgüsü

Guterres'ten Mısır'a işbirliği övgüsü

BM Genel Sekreteri Guterres, Mısır'ın BM ile işbirliği yapmasının bölgede barış, güvenlik ve kalkınmanın sağlanmasına katkıda bulunduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Mısır’ın BM ile işbirliği politikalarının bölgede güvenlik, barış ve kalkınmanın sağlanmasına katkısı olduğunu söyledi.

Endonezya’nın Bali Adası’nda düzenlenen IMF-Dünya Bankası’nın yıllık toplantılarının oturum aralarında yapılan, iklim değişikliğinin finansmanı konusundaki kapalı toplantı sırasında konuşan Guterres, Mısır’da kadınları güçlendirmek için atılan adımlarının yanı sıra uygulanan ekonomik reformların yatırım ortamını iyileştirmeye yardımcı olduğunu dile getirdi.

Toplantıya katılan Mısır Yatırım ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Sahar Nasr ise Mısır’ın sürdürülebilir tarımın yanı sıra yenilenebilir enerji gibi çevre dostu projeleri özel sektörle işbirliği içinde artırmayı hedeflediğini belirtti.

Bakan, Mısır’ın, 730 milyon dolarlık yatırım ile Ortadoğu’daki en büyük güneş enerji santrali olduğuna da dikkat çekti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.