Erdoğan'dan ABD'ye çok sert uyarı: Teröristlerle birlikte olanları toprağa gömmek zorunda kalmayalım

Erdoğan'dan ABD'ye çok sert uyarı: Teröristlerle birlikte olanları toprağa gömmek zorunda kalmayalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem ABD’ye hem YPG’ye gözdağı verdi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’nin kuzeyinde ordu kurma girişimi nedeniyle hem ABD’ye hem YPG’ye gözdağı verdi.

Erdoğan dün PKK uzantısı YPG’nin kontrolündeki Afrin’e yönelik operasyon yapılacağını açıklamıştı.

 

 

Erdoğan bugün Ankara’daki konuşmasında doğrudan ABD’yi hedef aldı: “Ne yaparlarsa yapsınlar, bizi engelleyemeyecekler. Bazıları bize bazı akıllar veriyor, ‘E Türkiye de artık yerini konumunu bilsin’ diyor. Biz Türkiye’yiz ya, biz sıradan bir çadır devleti değiliz. Bu millet küllerinden doğmuş bir millet. Bu millet tarih yazmış bir millet. Kıçı kirli bazıları sınırda bize tehdit sallıyor. Türkiye’yi kendi kabuğuna çekmek istiyor.”

 

 

Erdoğan, “Bize düşen bu terör ordusunu doğmadan boğmaktır. Harekat her an başlayabilir” dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı, YPG saflarında sık sık görülen ABD bayraklarını kastederek şu ifadeyi kullandı: “İnşallah biz o bayrakları size göndermek zorunda kalmayız.”

 

Erdoğan şunları söyledi:

 

 

Müttefikimiz dediğimiz bir ülke tüm ikazlarımıza rağmen sınırlarımız boyunca bir terör ordusu kurmakta ısrar ediyor. Türkiye sınırı boyunca kurulacak bir terör yapılanmasının Türkiye'den başka hedefi olabilir mi? Amerika'nın artık niyetini açıkça ifade etmesinden memnuniyet duyarız. Bir ülkenin başındaki kişi, yetkilileri, sorumluları bize beraber mücadele edeceğimizi söylüyorsa bu bizim için anlamlı bir sözdür. Aksi ortaya çıkana kadar da biz bu söze bağlı kalırız. Bize düşen bu terör ordusunu daha doğmadan boğmaktır. Orada 30 bin kişilik bir terör örgütü kurmuş.

 

 

OPERASYON HER AN BAŞLAYABİLİR

 

 

30 bin kişilik kurduğun ordu orada seni tam anlamıyla temsil edemeyecek ve stratejik ortağının karşısında da rezil olacaksın. Bizim tüm müttefiklerimize söylediğimiz şudur; Teröristlerle aramızda durmayın. Katil sürüleri ile aramıza girmeyin. Ortaya çıkabilecek, istenmeyen hadiselerden biz sorumlu olmayız. Terör örgütünün üstlerindeki bayraklarınızı siz kendiniz indirin ki, biz size teslim etmek zorunda kalmayalım. Teröristlerle birlikte olanları toprağa gömmek mecburiyetinde olmayalım. TSK, en kısa sürede Afrin ve Münbiç meselesini halledecektir. Harekat her an başlayabilir. Ardında da sıra diğer bölgelere gelecektir. Tek bir terörist bırakmayana kadar bu operasyonlar sürecek.

 

 

BU ORDUNUN ADI KALLEŞLER ORDUSUDUR

 

 

Bu adamların biz cinsini iyi biliriz. Biz stratejik ortağınız isek, bize güven. Rakka'ya ordu gönderilecekse biz 2 tugay da göndeririz. Sizin generalleriniz yanlış anlatıyor, benim generallerim doğru anlatıyor dedim. Biz onları çok iyi tanıyoruz. Nasıl kalleş, iki yüzlü olduğunu çok iyi tanıyoruz. Bu ordunun adı kalleşler ordusudur. İlk silah doğrultacak olan bu 30 bin kişilik teröristlerdir. İşlerine gelmediğinde onları şantaj malzemesi olarak kullanmaya başlayacak olan da bu teröristlerdir.

 

 

Amerika bu vahşi canilerle kendisine gelecek kurmak istiyorsa keyfi bilir ama biz buna izin vermeyeceğiz. Biz milli bekamızı tehdit edecek bir oluşuma asla müsaade etmeyeceğiz. Fırat Kalkanı Harekatı'nda oyunu bozmuşsak diğer yerlerde de ülkemize kurulan tezgahı darmadağın edeceğiz. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.