Muhalifler Cerablus Merkezinde Kontrolü Sağladı

Muhalifler Cerablus Merkezinde Kontrolü Sağladı

Türkiye sınırındaki Cerablus'un kontrolü IŞİD'ten geri alındı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Cerablus ilçe merkezi muhaliflerin kontrolüne geçti. Harekat sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nde can kaybı olmazken, çatışmalarda 1 muhalif yaşamını yitirdi

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, sabaha karşı Cerablus bölgesinin IŞİD'ten temizlenmesi amacıyla başlatılan harekatta, en önemli hedef olan ilçe merkezi muhaliflerin kontrolüne girdi.

Zırhlı birlikler eşliğinde öğle saatlerinde Türkiye sınırının güneyinde 3 kilometre içerdeki Keklice köyünü alan muhalifler, buraya 5 kilometre mesafedeki Cerablus ilçe merkezine doğru ilerleyerek IŞİD'i batı ve güney yönünden kuşatmıştı. İlçe merkezinin kuzeyinde Türkiye sınırında TSK'nın yığınak yapmış olması ve doğuda Fırat nehrinin doğal engel oluşturması nedeniyle örgüt kuşatma altına girmişti. Fırat nehrinin doğu yakası halen PYD’nin kontrolünde bulunuyor.

İlgili Haberler

 

TSK'dan Sınır Ötesi IŞİD Operasyonu

Cerablus Operasyonundan İlk Görüntüler

Cerablus Operasyonu Dünya Basınında​

Şam'dan Cerablus Tepkisi: Operasyon Egemenliğimizin İhlali​

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.