Iraklı Şii milisler: Türk askerlerini cesetler halinde geri göndereceğiz

Iraklı Şii milisler: Türk askerlerini cesetler halinde geri göndereceğiz

Iraklı Şii milisler, Musul yakınlarındaki Türk askeri güçlerini tehdit ederek, "onları ölü veya diri ülke sınırlarından çıkarmaya" yemin ettiler.

Irak parlamentosunda da yer alan 'Bedir Tugayı' grubu, "Türkiye Irak topraklarından çekilmezse, onların cesetlerini Türkiye'ye geri göndermeye" yemin etti.

Bedir Tugayı'nın en güçlü askeri kolu olan Şii Haşd el Şabi milis gücü, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, "Türk cumhurbaşkanını uyarıyoruz, eğer Türk birliklerini geri çekmezse, onları ölü bir şekilde geri göndereceğiz" tehdidinde bulunmuştu. 

Bedir Tugayı, ayrıca Musul operasyonu başlamadan önce Türk güçlerinin çekilmesi için süre verdi.

Kuzey Musul'da yer alan Başika'daki Türk birlikleri ve Şii milislerin yer alacağı Musul'u IŞİD'den geri almak için başlatılacak olan operasyon yaklaşıyor.

Haşd El Şabi milis güçleri üst düzey yetkililerinden Cevad el Tilbavi, Irak medyasına yaptığı açıklamada, "Kuzey Musul'daki Türk birlikleri, müşterek Irak güvenlik güçlerinin meşru hedefi olacaktır" açıklamasında bulunmuştu.

Musul, Irak'ın nüfus açısından en büyük ikinci ili konumunda. İlde Araplar, Kürtler ve Türkmenler yaşıyor. Ayrıca ilde İslam dışında Hristiyanlık ve Ezidilik dinlerinin de mensupları bulunuyor. IŞİD, Irak ordusunun çekilmesinin ardından 2014 yılının Haziran ayında şehri kontrolü altına almıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.