Şam'ın Fethi Cephesi Komutanı muhaliflere seslendi: Başkenti ve çevresini terketmeyin

Şam'ın Fethi Cephesi Komutanı muhaliflere seslendi: Başkenti ve çevresini terketmeyin

Şam'ın Fethi Cephesi'nin Kalemun bölgesi komutanı olan Eş-Şami, başkent ve çevresini terkeden grupları eleştirdi ve uyarılarda bulundu.

Şam'ın Fethi Cephesi'nin Kuzey Şam sorumlusu olan Ebu Malik eş-Şami, muhaliflerin Şam çevresinde kontrollerinde olan bölgeleri terketmelerini eleştirdi. Başkent ve çevresinin devrim için büyük bir öneme sahip olduğunu belirten eş-Şami, ve bu bölgelerin rejime terkedilmesinin ABD ve Rusya'nın ortak Suriye planına hizmet ettiğini ileri sürdü.  

 

Bilindiği gibi, Suriye devriminin sembol şehirlerinden biri olan Dareyya'da, 4 yıllık bir mücadelenin ardından yoğun hava saldırıları nedeniyle muhalifler, yerleşim yerini terk etmek zorunda kalmış ve kuzeydeki Idlib şehrine geçiş yapmışlardı. 

28 Temmuz 2016 Perşembe günü kamera karşısına geçen Nusra Cephesi lideri Ebu Muhammed el Cevlani, örgütün El Kaide ile bağlarını kopardığını ve adını Şam'ın Fethi Cephesi olarak değiştirdiğini kamuoyuna duyurmuştu. Şam'ın Fethi Cephesi, Suriye'de rejim karşıtı en güçlü askeri gruplardan biri olarak görülüyor.

Şam'ın Fethi Cephesi Kalemun komutanu Ebu Malik eş-Şami'nin yazılı açıklaması şu şekilde:

"Esselamu aleykum! Ey değerli kardeşler, şeyhler...


Ben başkentin etrafının Ehli Sünnet'ten boşaltılması işinin sorumluluğunu cihat komutanlarına ve alimlere yüklüyorum. Hala çoğu gruptaki komutanlarla iletişim halindeyim ve 3 senedir onları Kalemun ve Şam kırsalının Şam cihadının sinirleri, kılcal hattı olduğu ve bahsedilen yerlerin düşüşünün Kerry-Lavrov planlarının tam olarak gerçekleşmesi anlamına geleceği noktasında uyardım. Tüm noktalardaki mücahitlere bölgelerinden çıkmanın caiz olmadığını belirterek sesleniyoruz. Aynı şekilde mücahitlerin başka cephelere geçmek için bulunduğu bölgeden başka bir yöne yönelmeleri de caiz değildir. Çünkü genelde böylelikle kadınları ve çocukları Rafiziler (Şiiler) ve Nusayriler'e bırakmış oluyorlar.


Bununla birlikte alim oldukları sanılan bazı kişileri dini korumak için başka yere kaçmak iddiasıyla mücahitlere fetva verirken bulduğumuzda hayrete kapılmadan duramıyoruz.

Çok sayıda şeyhten Ehli Sünnet'e, dinlerine ve topraklarına tutunmaları için mesajlar iletmelerini ve İdlib'in gerçeğini açıklamalarını talep ettim. Onlar, Idlib'e giderken sanki var olan güvenli bir hilafetin merkezine gittiklerini sanıyorlar.


Şam halkından kalanlara yetişin.


Sakının Sakının. Yüce Allah bize yeter, O ne güzel vekildir.


Ebu Malik eş-Şami 12 Muharrem 1438"

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.