Taliban'dan NATO'nun operasyon merkezine saldırı

Taliban'dan NATO'nun operasyon merkezine saldırı

NATO'nun operasyon merkezine bombalı araç saldırısı düzenlendi. Taliban, 12 ABD askerinin öldüğünü veya yaralandığını ileri sürdü.

ABD askerleri Afganistan'ın Bagram şehrinde bulunan üslerine geri dönerken bombalı saldırının hedefi oldu. Yapılan resmi açıklamaya göre, söz konusu saldırıda iki ABD askeri yaralandı. Kabil hükümetine bağlı Pervan valisi Vahid Sıddıki saldırının Salı günü geç saatlerde askeri birlikler Bagram Hava Üssü'nün kapısından girmek üzereyken gerçekleştirildiğini açıkladı. 

NATO Kararlı Destek Misyonu'nun Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre ise patlamada iki asker hafif şekilde yaralandı.

Afgan yetkililer ilk açıklamalarında, saldırının bombalı araç ile gerçekleştirildiğini ve yabancı birliklere ait bir tankın zarar gördüğünü duyurmuşlardı.

Taliban: Ölü ve yaralı sayısı 12

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, Twitter hesabından yaptığı açıklamada saldırının bombalı araç ile gerçekleştirildiği doğruladı ve "düşmana duyurulandan daha fazla kayıp verdirdiklerini" ileri sürdü. Mücahid, saldırıda 12 ABD'li askerin öldüğünü veya yaralandığını ve 2 APC tipi zırhlı aracın imha edildiğini duyurdu.  Sözcü ayrıca hava üssüne roket saldırısında bulunduklarını da belirtti. 

NATO yetkilileri ise Taliban'ın iddiasını reddetti ve roket saldırılarının hiç bir zayiata neden olmadığını açıkladı.

NATO'nun operasyon merkezi

Bagram, NATO'nun Afganistan'daki operasyon merkezini oluşturuyor. 9800 civari ABD askeri eğitim, destek ve operasyonlar için Afganistan'da bulunmaya devam ediyor. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.