Arakanlı direnişçiler: Düşmanlarımızın aksine sivilleri hedef almıyoruz

Arakanlı direnişçiler: Düşmanlarımızın aksine sivilleri hedef almıyoruz

Arakan Kurtuluş Ordusu savaşın ahlaki normlarına bağlı kalarak sivilleri hedef almadıklarını bildirdi.

Arakanlı direnişçiler Pazar günü yeni bir açıklama yayınlayarak uluslararası topluma önemli mesajlar verdi.

Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusu (ARSA), veya eski adıyla Yakin Hareketi, Myanmar ordusu ve güvenlik güçlerinin Budist Rakine topluluğundan bazı sivil 'fanatikleri' canlı kalkan olarak kullandığını bildirdi. Açıklamada, "Myanmar ordusunun canlı kalkan olarak kullandığı bu fanatikler durumlarından oldukça memnun. Bu kişiler ordu güçleriyle birlikte müslümanların canlarına ve mallarına saldırıyor, köylerini yakıp mal varlıklarını yağmalıyorlar." denildi.

Savaşın ahlaki normlarına bağlı kalacaklarını bildiren Arakanlı direnişçiler, "Myanmar ordusu, sivillerin canlarını ve mallarını hedef almama kararımızdan faydalanmaya çalışıyor" dedi.

Rakine siyasi partileri ve uluslararası topluma çağrı yapan Arakan Kurtuluş Ordusu, sivillerin hayatını riske atan bu uygulamaları durdurmaları için Myanmar hükümetine baskı yapmaya çağırdı. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.