Ceyşul Ahrar Tahriru'ş Şam'dan ayrıldığını açıkladı

Ceyşul Ahrar Tahriru'ş Şam'dan ayrıldığını açıkladı

Tahriru'ş Şam'ın önemli askeri bileşenlerinden olan Ceyşul Ahrar, muhalif gruptan ayrıldığını açıkladı.

Tahriru'ş Şam'ın önemli askeri bileşenlerinden olan Ceyşul Ahrar, muhalif gruptan ayrıldığını açıkladı.

Suriye'deki en güçlü muhalif yapı olarak gösterilen Tahriru'ş Şam'ın önemli bir bileşeni olan Ceyşul Ahrar dün akşam saatlerinde yayınladığı bir açıklama ile muhalif gruptan ayrıldığını ilan etti.

Ceyşul Ahrar tarafından yayınlanan açıklamada "Suriye sahasındaki son gelişmelere razı olmadığımız halde düzeleceği ve ıslah olacağı gayesiyle sabrettik. Ancak yaşanan son sızıntılarla (ses kayıtları kastediliyor) tüm bu gelişmelere din adamlarının küçümsenmesi gibi aşırılıklar eşlik etmiştir. Bu sebeple, Ceyşul Ahrar Şura Meclisi, Tahriru'ş Şam' grubundan ayrılmaya karar vermiştir." ifadeleri yer aldı.

Yapılan açıklamada, Tahriru'ş Şam yöneticileriyle bahsi geçen olayın soruşturulması yönünde bir anlaşma sağlandığı ifade edildi.

Ceyşul Ahrar'ın Tahriru'ş Şam'dan ayrılma kararı Abdullah El Muhaysini ve Muslih El Ulyani'nin gruptan ayrılmasından kısa bir süre sonra gerçekleşti. 

Öte yandan Tahriru'ş Şam'a yakın kaynaklar Ceyşul Ahrar grubunun Nisan ayında yapıdan fiilen ayrıldığını aktardı ancak resmi açıklamanın yeni yapıldığını aktardı.

Ceyşul Ahrar tarafından yayınlanan açıklama:


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.