Astana'ya katılan muhalif gruplara suçlama: İşgalcileri meşrulaştırdınız

Astana'ya katılan muhalif gruplara suçlama: İşgalcileri meşrulaştırdınız

Suriyeli gazeteci Ahmet Muvaffak Zeydan, Astana anlaşmasına katılan muhaliflerin 'işgalci Rusya'yı meşrulaştırdığını' söyledi.

Suriyeli gazeteci ve yazar Ahmet Muvaffak Zeydan, Astana görüşmelerine katılan muhalif grupları 'işgalci Rusya'nın meşruiyetini tanımakla suçladı. Zeydan, görüşmelerde 'garantör' kabul edilen Rusya'nın Suriye'deki bombardıman ve yıkımın en önemli sorumlusu olduğunu ifade etti.

Twitter hesabından Suriyeli muhalifleri eleştiren Zeydan, "Tarih boyunca boyunca hiçbir devrimde, şehirleri bombardıman ve yıkıma uğratan işgalciler çekilmeden ve kan akıtmayı durdurmadan 'meşru' kabul edilmemiştir" dedi.

"Türkiye'ye kanlı bir mesaj"

Astana görüşmelerine katılan grupların Rusya'yı 'garantör' olarak kabul etmesini eleştiren Suriyeli yazar, toplantılara katılan muhalif grupların hedef alınmasının aynı zamanda Türkiye'ye de bir mesaj olduğunu bildirdi.

Ahmet Muvaffak Zeydan konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Birkaç gün önce anlaşmanın garantörü Rusya tarafından Sukuru'ş Şam ve Feylaku'ş Şam'ın hedef alınması Türkiye'ye gönderilen kanlı bir mesaj"

Çatışmasızlık bölgesi kararı

Kazakistan'ın başkenti Astana'da altıncı düzenlen Suriye görüşmelerine muhalif gruplardan Feylaku'ş Şam, Ahraru'ş Şam, Ceyşu'l İslam, Sukuru'ş Şam ve Nureddin Zengi Hareketi katılmıştı.

İdlib ve çevresinde 'çatışmasızlık bölgesi' ilan edilmesine rağmen Rusya'nın bölgeye yönelik hava saldırıları durmadı. 10 hastanenin hedef alındığı hava saldırılarında Astana görüşmelerine katılan Sukuru'ş Şam ve Feylaku'ş Şam gibi grupların da askeri merkezlerine saldırı düzenlendi.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum